Verlichting

Verlichting geeft sfeer en straalt warmte en rust uit. Alle reden dus om ook in uw poppenhuis verlichting aan te leggen. Daarbij heeft u als verzamelaar de keus uit twee systemen, het draadsysteem of het kopertape systeem (Cir-Kit). Beide systemen werken op 12 volt.

Nieuw verkrijgbaar is LED verlichting. Deze werken met 3volt Lithium batterijen en hebben hun eigen schakelaar. Dit is vooral handig bij kleine projecten of kijkkastkamers. 

willemijn4058.jpgHet meest eenvoudige is om verlichting met gewoon draad aan te leggen. U kunt dit altijd aanbrengen, ook al is het huis reeds geschilderd en behangen. Het Cir-Kit programma maakt gebruik van dubbelzijdig kopertape om in het hele poppenhuis een stroomgeleiding systeem aan te leggen. Is eenvoudig te installeren en brengt u bij voorkeur gelijktijdig aan als u het poppenhuis in elkaar zet. Daarbij moet u wel enkele basisprincipes in acht nemen.

Voor zowel het draadsysteem als van Cir-Kit heeft Mini-Wonders alle materialen in huis. Van Cir-Kit zijn verschillende startsets verkrijgbaar.

1etestafbeeldingen003.jpgVoor 12 volt hebben wij meer dan 200 verschillende lampjes op voorraad variërend van een eenvoudige kaarslampje tot exclusieve kroonluchters. Voor het effect van een echt brandend haardvuur is ook 12 volt haardverlichting verkrijgbaar.

Ook voor poppenhuizen in schaal 1:24 is 12 volt verlichting beschikbaar. Voor de bedrading gebruikt u dezelfde draad of kopertape als bij de 1:12 poppenhuizen. Stekkers en aansluitblokjes zijn natuurlijk wel in 1:24 verkrijgbaar. Kijk bij de pagina 1:24 elektra voor het volledige assortiment.

 

© 2010 - 2024 Mini-Wonders Poppenhuizen en Miniaturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel